4 banker med lav rente på boliglån

På jakt etter markedets billigste boliglån? Styringsrenten fra Norges Bank ble nylig satt ned til 0,5%, noe som betyr at utlånsrentene til bankene er blant tidenes laveste. Dette betyr en kraftig besparelse for boligeiere i Norge, og gjør det enklere å komme seg in på boligmarkedet for de som er førstegangskjøpere. Renteforskjellene mellom bankene er likevel verdt å sette seg inn i. Selv små forskjeller betyr mange penger på sikt. Her er fire av de billigste bankene i Norge akkurat nå.

Rentene avhengig av markedsverdi og lånesum

Lånene skilles etter prosentandelen lån i forhold til markedsverdi, og herunder etter lånesum. Generelt sett får du lavere renter på et boliglån, dersom du stiller med inntil 40% i egenkapital. Låner du mellom 75% og 80% av kjøpesummen, betaler du noe mer i renter. Det er spesielt en bank som skiller seg ut som den billigste, om vi ser på alle lånerammene.

Skagerak Direktebank vinner tre av fire

For lån som ligger innenfor 60% av markedsverdien, har Skagerak Direktebank de rimeligste lånene innen alle kategorier av lånesummer, unntatt en. Skagerak tilbyr renter på 2,10% på samtlige lånestørrelser, og er dermed billigste bank for boliglån under 500 000, mellom 500 000 og 1 million, samt for lån på mellom 1 og 2 millioner kroner. Blant de andre fordelene med Skagerak Bank er at du får en fast kontaktperson, rask søknadsbehandling og tilbud om rådgivning.

Landkreditt Bank – laveste renter på markedet

For boliglån som er større enn 2 millioner, må Skagerak Direktebank se seg slått av Landkreditt Bank. Landkreditt er her helt nede i 1,99% på nominell rente for tiden. Banken henvender seg til lånekunder, men kan være noe streng når det gjelder førstegangskjøpere. De finansierer inntil 75% av boligens kjøpesum, noe som gjør at kravet til egenkapital blir noe høyt. Du må altså stille med hele 25% selv, noe som er vanskelig for de fleste førstegangskjøpere.

Boliglån med mindre egenkapital

Om du vil ha boliglån på 80% av markedsverdien på boligen, er de billigste tilbudene tilknyttet særavtaler med diverse fagforbund. Ser vi bort i fra disse, er Skandiabanken og Danske Bank de som skiller seg ut, i tillegg til de to vi allerede har nevnt ovenfor.

Danske BankDanske Bank god på de yngste

Danske Bank henvender seg spesielt til unge boligkjøpere, og tilbyr flere løsninger som appellerer til de i voksenlivets startfase. Kravene til egenkapital er tilsvarende myndighetenes på 15% om du er under 30 år, mens det forventes noe mer i egenkapital av de som er eldre. Boliglånene fra denne banken gir deg også ganske stor fleksibilitet, med mulighet for fastrente, avdragsfrihet og betalingsfrie måneder. Den nominelle renten fra denne banken starter på 2,10%, men du kan også få fastrenter helt nede i 1,95% over tre år.

Skandiabanken – alltid en av de rimeligste

Det finnes flere grunner til å vurdere Skandiabanken, enn billige boliglån. Banken er alltid en av de aller rimeligste på alt som har med gebyrer og avgifter å gjøre. Er du bemidlet og driver med litt aksjehandel på si, har banken kurtasje fra kun 49 kroner. De er også svært rimelige på billån, i tillegg til et av markedets beste tilbud å boliglån. Dette er en ren nettbank, med ingen filialer du kan besøke. Det spiller ingen rolle, da de fleste uansett kun bruker nettbankløsning uansett. For boliglån på inntil 75% av markedsverdien, er laveste effektive rente i dag på 2,15%, mens den stiger til 2,45% om du låner inntil 85%.

Viktig å innhente flere tilbud

Selv om disse fire bankene kanskje er de billigste, bør du innhente flere tilbud. Å prute eller forhandle om bedre rentetilbud, er noe flere burde gjøre. Informer gjerne de andre bankene, om at du har et bedre tilbud på hånda. Mange banker kan da være villige til å strekke seg litt ekstra, spesielt om de anser deg som en attraktiv kunde.